Sweden Connectivity logoSweden Connectivity text logo

Reliable solutions for connectivity products
 
 
Thesis work - Examensarbete 2015
 
Swedish
   

EXAMENS ARBETE 30 POÄNG, PERIODEN ~Q3 2015 - Q2 2016

Utveckla och testa trådlösa kommunikationslösningar för produktspecifika implementationer - med multifunktion och low power krav.

Sweden Connectivity AB i Kista (ingenjörer från tidigare Ericsson- och Siemens Mikroelektronik). Vi gör mjuk- och radio design samt levererar mjukvara för chip-set för trådlös kommunikation för tex 3/4G, Bluetooth/BLE, AGPS, WiFi, NFC till bl.a mobiltelefoner. Genom korthållsradio länkar kommunicerar dagens mobiltelefoner, paddor, laptop, medicinsk- och industriell utrustning etc ad hoc på ett interaktivt sätt - vi förverkligar "Internet of Things" (IoT).

Fler och fler applikationer använder trådlös teknologi; det är trenden av idag. Sweden Connectivity AB och många andra företag fokuserar på trådlös kommunikation/applikationer samt IT säkerhet som en av de viktigaste områdena för mobiltelefon och inom data-com industrin. Företaget deltar också bl.a i EU projektet www.musesproject.eu.

Examensarbetet siktar på att använda företagsspecifik mjukvara och tools för olika miljöer och att utveckla applikationskod för Bluetooth Low Energy chip/moduler. Vi värderar kunskaper inom Java, C, C++, SVN, GCC, Eclipse och trådlöskommunikation. Attityd och noggrannhet slår dock det mesta.

Målet med examensarbetet är att;

  • Använda och programmera multikommunikationsmoduler HW/FW för infocom systemlösning
  • Utveckla specifikation och mjukvara för en specifik produktimplementation – kanske till din motorcykel!?
  • Testa, använda och föreslå vidare förbättringar av funktion och prestanda

Du/ni ska vara M.Sc. (t.ex Teknisk fysik. Systemteknik...) student eller motsvarande, med ett starkt intresse för programmering, trådlös-kommunikation, smarta mobiler och system ingenjörsuppgifter.

Ansökningar, CV, kursbetyg och referenser till:

Henrik Arfwedson

eller
Markus Burvall

Procedur: CV:s och kursbetyg tillgängligt i september 2015 med uttagning till "face to face" möte i oktober och slutligt beslut i början av november 2015.

   
Updated: 2018-10-10
     
We use cookies, our own and third part to collect visitor statistics.
To accept cookies and remove this text from all pages on this domain click the button below.